"Er waren geruchten over Anderlecht, maar mijn besluit stond vast"

2 september om 07:05

Anderlecht moest deze zomer een verdediger halen. Jakub Brabec leek lang op weg naar het Constant Vanden Stockstadion, maar uiteindelijk koos de Tsjech voor de Luminus Arena. Bij KRC Genk had hij meteen een goed gevoel.

KRC Genk verraste door Brabec voor de neus van Anderlecht weg te halen, maar blijkbaar was de 23-jarige centrale verdediger al langer bij de Limburgers in beeld dan bij paars-wit. Genk kon niet eerder toeslaan vanwege het feit dat Sparta Praag hem niet eerder wilde laten gaan. Begin juni kwam Brabec al langs in Genk, maar uiteindelijk was het wachten tot vlak voor het sluiten van de transfermarkt alvorens Brabec tekende in ons land.

"Ik had meteen een goed gevoel bij deze club", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Brabec. "Er waren veel geruchten over een mogelijke overgang van mij naar Anderlecht, maar mijn besluit stond snel vast. Als ik Sparta zou verlaten, dan was het voor Genk."

Brabec ziet Genk als een belangrijke club in zijn loopbaan. "Sparta Praag is een grote naam, maar de Tsjechische competitie stelt niet zoveel voor. Hier ligt het niveau veel hoger. Via Genk wil ik mijn plek in de Tsjechische nationale ploeg veroveren." Op het EK was hij er niet bij.