"Maes zegt nu dat ik als vader druk uitoefen op mijn zoon... LOL"

21 augustus om 12:33

Er lijkt een serieuze vertrouwensbreuk te zijn tussen Leon Bailey en KRC Genk. Het Jamaicaanse raspaardje wil, onder meer door interesse van Ajax, graag verkassen, maar Genk eist een gigantisch bedrag van twintig miljoen euro. Vader en makelaar Craig Butler hakt met de botte bijl in op de Limburgers.

Butler dreigde in een Facebook-post met de beruchte wet van '78, waardoor zijn zoon zich zou kunnen losmaken van Genk. In een ander bericht maakt hij trainer Peter Maes met de grond gelijk. "Hij is geen intelligente coach. Roepen naar spelers, opdragen dat ze moeten zwijgen, zelfs roepen als een speler een schot op doel waagt..."

"Tegen bepaalde spelers zegt hij dat ze niet klaar zijn. Soms haalt hij een speler van het veld terwijl die goed bezig is, waarop hij dan verklaart: "Omdat ik het zeg." Dat is niet aanvaardbaar. Ik ben een vader, maar in deze fase van hun carrière ben ik vooral een manager van mijn zonen (ook Baileys broer speelt bij Genk, nvdr.). Ik moet hun spreekbuis zijn."

Mes in de rug
"Leon kwam fit in het eerste team, klaar om verdedigers sterretjes te laten zien en te vernietigen. Peter Maes zegt nu dat ik druk uitoefen op mijn zoon... LOL. Weet je wat ik voor elke wedstrijd zeg tegen mijn zoon? Maak plezier. Stap het veld op en amuseer je. Omdat mijn twee jongens dol zijn op voetbal. Ze eten voetbal, ze ademen voetbal. En ze hielden van Genk."

"We werden al eens eerder in de rug gestoken door bestuursleden van Genk. Die zijn nu weg. Maar nu moet ik vanaf de zijlijn toekijken hoe mijn zonen ongelukkig ogen als ze spelen. Ze moeten presteren en niet gedemotiveerd raken als de club het niet voor hen opneemt... Serieus, is dat wat zij moeten accepteren?"