'Toen ik mijn voet zag, werd ik gek, heel even vreesde ik voor mijn carrière'

20 augustus om 16:35

Holly Tshimanga van KRC Genk kan weer glimlachen. De jonge flankspeler viel afgelopen maandag uit in de beloftenwedstrijd tegen STVV. Hij ging kermend van de pijn van het veld. Er werd gevreesd om een zware blessure, maar het lijkt al bij al nog mee te vallen.

Tshimanga zou uiteindelijk 'maar' een scheurtje in de ligamenten hebben. "Tijdens de onderzoeken werd er alleen een scheurtje vastgesteld in de ligamenten. Een verband is er niet meer en ik mocht snel naar huis", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

"Ik meld me nu elke dag voor verzorging op de club. Meer dan ijs leggen en een zalfje smeren, kunnen we voorlopig niet doen. Zodra het vocht uit de enkel is, starten we met de revalidatie. Binnen enkele weken kan ik weer voetballen. Niet te geloven eigenlijk."

"Ik weet niet meer veel van de bewuste fase. Het ging zo snel. Eigenlijk viel de eerste pijn nog mee, maar toen ik mijn voet zag, werd ik helemaal gek. Er ging zoveel door me heen. Heel even vreesde ik zelfs voor het einde van mijn carrière. Of dit een medisch wonder mag heten, weet ik niet. Ik besef wel dat ik veel geluk gehad heb", besluit hij.