'Paniekerig Genk' overtuigt Maes die nog wat versterking in de kern wil

20 augustus 2016 om 14:58

Peter Maes is toch nog niet tevreden met de kern van KRC Genk. De coach kreeg er al een nieuwe verdediger bij. Nu weet hij wat er nog bij mag komen: 'behoeders van het resultaat'.

Het 2-2-gelijkspel tegen Lokomotiva Zagreb heeft Maes overtuigd dat er nog wat bij moet komen. "Wij hebben een erg jonge groep, die bij de minste tegenslag begint te panikeren", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Dit los je niet op door te zalven. Bij 2-2 kwam Lokomotiva nog alleen voor doel. Wanneer gaat de alarmbel dan wél luiden?"

"Zolang alles volgens ons wedstrijdplan verloopt, dan blijft iedereen zijn taak vervullen. Maar als dat plots wegvalt, dan is er niemand op het veld om voor een reset te zorgen. We hebben geen spelers, die dan de vastigheden opnieuw opstarten. 'Behoeders' van het resultaat, jongens die denken in functie van mogelijk balverlies."

Maes wil met andere woorden dus nog wat versterking. Liefst versterking met ervaring. "Zeker als we willen meestrijden op drie fronten", besluit de coach van Genk.