'Belgische topclubs kunnen linksachter vergeten, Boilesen vindt nieuwe club'

20 augustus om 14:27

Club Brugge of Genk wordt niet de volgende club voor Nicolai Boilesen. De linksachter zou een nieuwe ploeg gevonden hebben. Volgens Ekstra Bladet is de Deen dicht bij een akkoord met het Zwitserse Grashoppers.

Kenny Boilesen, de zaakwaarnemer en vader van de linksback, bevestigt tegenover de Deense krant dat er gesprekken gaande zijn. "Er is veel belangstelling geweest van verschillende clubs", zegt Boilesen senior. "We hebben ons onder meer gebogen over de vraag of hij voor een iets kleinere club in een grote competitie moet gaan spelen of voor een grote club in een iets kleinere competitie, maar dan wel met zicht op Europees voetbal."

De keuze lijkt nu dus gevallen op Grashoppers, al gingen de Zwitsers donderdagavond in de laatste voorronde van de Europa League met 3-0 onderuit bij Fenerbahçe. De return lijkt daardoor overbodig. Boilesen werd eerder onder meer in verband gebracht met Genk, Club Brugge en het Turkse Trabzonspor. De financiële eisen van de 24-jarige verdediger zouden meerdere clubs evenwel te gortig zijn geweest.

Boilesen vertrok deze zomer transfervrij bij Ajax, nadat hij zijn contract niet wilde verlengen en in ongenade was gevallen. Hij kan bij Grashoppers een bekende tegenkomen. Met Lucas Andersen ging er al een oud-Ajacied in Zürich aan de slag.