Toch beter dat ik mijn transfer regel dan dat ik bier ga drinken in Bordeaux?

"Toch beter dat ik mijn transfer regel dan dat ik bier ga drinken in Bordeaux?"

20-08-2016 07:52

Thomas Meunier probeert zich de komende weken in de ploeg te knokken bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht haalde de rechtsachter op bij Club Brugge na een sterk EK. De Rode Duivel komt nu nog eens terug op de heisa die zijn transfer teweeg bracht.

Meunier regelde zijn overgang naar Parijs namelijk tijdens het EK. "Ik vind dat normaal, ja", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil Marc Wilmots trouwens bedanken voor de vrijheid die hij heeft gegeven, voor mij en voor Batshuayi. Op zo'n moment moet het snel gaan, want het momentum kan zo weer voorbij zijn. Het gaat tenslotte om je toekomst die je veilig kan stellen, sportief én financieel."

Onnodige heisa
"Wilmots is zelf speler geweest, hij weet hoe het werkt", beaamt Meunier, die de heisa rond het voorval overdreven vond. "Het heeft geen enkele invloed gehad op onze prestaties. Je hebt toch liever dat ik op een vrije middag over een transfer onderhandel dan dat ik bier ga drinken op een terrasje in Bordeaux, niet?

"Ik vind dat er veel te veel commotie gemaakt is rond die transfers. Hetzelfde met die video waarop Nainggolan te zien is met een pakje sigaretten. Daar help je de nationale ploeg geen stap mee vooruit. Toen we met Club twee jaar geleden tegen Torino speelden, stonden vijftien spelers van Torino de dag voor de match netjes op een rij te roken voor ze hun bus opstapten", besluit hij.