Genk greep naast talentvolle Mechelaar: 'De mensen van KV geloven in mij'

19 augustus om 15:10

Het had niet veel gescheeld of Elias Cobbaut vierde afgelopen weekend niet zijn debuut voor KV Mechelen. KRC Genk had de achttienjarige verdediger namelijk ook in het vizier.

Cobbaut krijgt dit seizoen volop zijn kans bij KV Mechelen. Afgelopen weekend mocht hij zijn debuut al vieren tegen KV Kortrijk 0-0. "Een geweldig gevoel", reageert hij in Het Laatste Nieuws. "En ook al duurde mijn debuut maar een paar minuten, ik heb wel van elke minuut genoten."

Afgelopen zomer wide Genk de verdediger nog aantrekken, maar hij besloot om bij Malinwa te blijven. "Los van deze speelkans stond ik sowieso achter mijn beslissing", aldus Cobbaut. "Ik weet dat de mensen bij KV in mij geloven. Bovendien ben ik nog jong en voel ik me prima in deze vertrouwde omgeving."

"Dat ik al vroeg op het seizoen eens mocht proeven van het grote werk is natuurlijk mooi meegenomen. Anderzijds ga ik nu niet beginnen zweven. Zo denk ik ook nog niet te ver vooruit. In sport is het moeilijk plannen, dus bekijk ik het liever dag per dag", besluit hij.