'Koulibaly wordt duurste verdediger aller tijden, maar Genk krijgt bijna niets'

18 augustus om 12:00

Kalidou Koulibaly is een echte sensatie in Italië. De ex-speler van Racing Genk is snel uitgegroeid tot één van de beste verdedigers van de Serie A. Hij zou dan ook voor een recordbedrag kunnen vertrekken.

Het Laatste Nieuws laat weten dat Chelsea 60 miljoen euro wil betalen voor Koulibaly. Nog nooit heeft een club zo veel geld betaald voor een verdediger. Bovendien wordt hij zo ook de duurste transfer ooit bij Chelsea, een eer die hij wel moet delen met Fernando Torres. Antonio Conte heeft dringend nood aan een extra verdediger en wil alleen maar Koulibaly.

Racing Genk hoeft niet te juichen voor deze transfer. Het heeft Koulibaly namelijk aan Napoli verkocht zonder percentage op de doorverkoop. Het kreeg wel 9 miljoen euro voor hem, dat terwijl het zelf maar 1,4 miljoen euro heeft betaald aan FC Metz. Toch was een percentage op de doorverkoop heel mooi geweest. Bij een percentage van pakweg 15%, een gangbaar tarief, had Genk nu nog eens 9 miljoen euro kunnen vangen. Nu vangt het alleen een opleidingsvergoeding van 600.000 euro.