Genk mag ex-speler dankbaar zijn voor transfer: "Hij had alleen lovende woorden"

17 augustus om 07:45

Racing Genk heeft eindelijk een nieuwe centrale verdediger. Omar Colley moet Christian Kabasele dit seizoen doen vergeten. De transfer sleepte een tijdje aan, maar Colley is blij dat hij er is. 

Colley vond Genk eigenlijk een heel makkelijke keuze. "Genk geeft veel speelkansen aan jonge voetballers. Ik wist ook dat Genk de naam heeft een familieclub te zijn. Djurgardens was ook zo'n club, zelf ben ik ook een familieman. Na het eerste gesprek met Dimitri de Condé had ik al het gevoel dat ik voor Genk moest kiezen. Ik vond het, na Finland en Zweden, tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Het vertrek van Kabasele laat een grote leegte na, zo rust er meteen druk op de schouders van Colley. Gelukkig kent hij Kabasele niet zo goed. "Ja, ik heb veel goeds over Kabasele gehoord. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik m'n steentje zal kunnen bijdragen om een stabiele defensie te vormen."

Colley is nog maar de tweede Gambiaan die tekent bij Racing Genk, de eerste was Seyfo Soley. Blijkbaar kennen de twee mekaar. "Ik heb met hem over Genk gesproken. Soley had alleen maar lovende woorden over zijn verblijf hier."