Oudgediende KRC Genk reageert na scheiding: "Voor altijd in mijn hart"

16 augustus om 18:31

KRC Genk nam dinsdag afscheid van Ngongca Anele. De Zuid-Afrikaanse verdediger verlaat de club na negen jaren. De relatie tussen de club en de speler was al een tijdje verzuurd. Maar Anele laat in een reactie niets merken. 

Anele tekende zijn eerste contract bij KRC Genk in 2007. Ruim negen jaren later is het Genkse avontuur ten einde. "Ik wil al mijn medespelers, trainers, management en natuurlijk de supporters bedanken voor negen geweldige jaren. Ik ben trots dat ik deel uitmaakte van KRC Genk tijdens een zeer succesvolle periode. De stad en haar inwoners draag ik voor altijd mee in mijn hart", klinkt het op de website van KRC Genk

Anele was vorig seizoen uit de gratie gevallen bij KRC Genk-coach Peter Maes. De Zuid-Afrikaan beschuldigde hem van racisme. Daar konden ze in de Luminus Arena uiteraard niet mee lachen. Maar ook bij de club is er geen spoor van rancune te bekennen. "De hele KRC Genk familie bedankt Anele voor zijn jarenlange inzet, en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière", luidt de boodschap.