"Ik ben ervan overtuigd dat wij kunnen winnen op het veld van Genk"

12 augustus om 11:26

Zaterdagavond gaat Stijn Vreven met zijn Waasland-Beveren in Genk op zoek naar de eerste punten van het seizoen. In hun voorbije twee duels maakten zijn troepen een behoorlijk belabberde indruk, maar de trainer gelooft rotsvast dat er iets te rapen valt in Limburg. 

"Wij kunnen winnen op het veld van Genk, daar ben ik van overtuigd", aldus Vreven op de website van zijn club. "Iedereen weet dat we er de laatste jaren niet bepaald onze beste prestaties hebben neergezet. Dit is echter een ander seizoen en een andere wedstrijd. We trekken echt niet met knikkende knieën naar Genk, hoor", klinkt het zelfverzekerd.

Te weinig gekregen in vorige duels
"We hadden ook perfect op Sporting Charleroi kunnen winnen. Misschien zelfs moeten winnen", voegt de 43-jarige coach eraan toe. "We kregen geen enkele kans tegen, de goal viel compleet uit de lucht. Ik kan dat zelfs geen kans noemen. Zelf creëerden we veel in de eerste helft, maar konden niet scoren."

"Tegen Zulte Waregem moesten we ook niet verliezen. We gaven slechts drie echte kansen weg en zelf hadden we de twee beste uit de wedstrijd. De efficiëntie moet omhoog!", zet hij zijn ploeg op scherp. "Maar de realiteit is dat we nul punten hebben. Daar moeten we zo snel mogelijk vanaf."