Gewilde Boilesen 'niet geldbelust': "Anders was hij ingegaan op een goed aanbod"

4 augustus om 15:34

Nicolai Boilesen heeft de clubs voor het uitkiezen, als we zijn vader Kenny Boilesen mogen geloven. De voormalig Ajacied zit in de wachtkamer en is in afwachting van een aanbod dat naar zijn zin is. Ook de Belgische competitie is een optie voor de vleugelverdediger.

"Ik kan geen namen van clubs noemen, maar ik kan bevestigen dat er interesse is van Belgische topclubs." Onder meer KRC Genk en RSC Anderlecht worden de voorbije dagen in verband gebracht met Boilesen. "Er is nog niets rond, want er zijn ook nog clubs uit andere competities in de race", laat vader Kenny weten aan Ekstra Bladet.

België hoger aangeschreven dan Nederland
De Jupiler Pro League behoort dus wel degelijk tot de opties van de Deen. "De competitie staat hoog aangeschreven. Kijk maar naar de UEFA-ranglijst, waar de Belgische competitie hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse", stelt Boilesen senior.

Volgens hem is geld absoluut geen prioriteit nummer één voor zijn zoon. "Anders was hij allang ingegaan op een goed aanbod. Hij heeft zichzelf al voldoende laten zien. Nicolai is 24 en denkt momenteel alleen aan voetbal. Hij moet zich blijven ontwikkelen en de grote vraag is waar hij dat gaat doen. Is dat bij een kleinere club in een top 5-competitie, of bij een grote club in een kleine competitie?"