Genk-icoon neemt het op voor Bizot: "Steun uit iedere hoek kan helpen"

2 augustus om 13:24

Marco Bizot was afgelopen zondag nog één van de uitblinker bij KRC Genk. Een deel van de Genkse aanhang ziet de Nederlandse doelman echter graag vertrekken. Hij werd dan ook uitgefloten. Ex-speler Jan Moons maakte het zelf ook ooit mee bij de Limburgers.

Moons verving toenmalig publiekslieveling Istvan Brockhauser in doel. Dat werd hem niet in dank afgenomen. "Het klopt dat de supporters moesten wennen aan die nieuwe man tussen de palen", vertelt Moons in Het Belang van Limburg. Uiteindelijk groeide Moons nog uit tot een icoon bij de club. Hij keepte in totaal 152 keer voor Genk.

De voormalige doelman heeft dan ook een tip voor de Nederlander. "Bizot moet vooral trouw aan zichzelf blijven en van zijn eigen kwaliteiten blijven uitgaan. Hij heeft vorig jaar namelijk bewezen dat hij over genoeg klasse beschikt om eerste keeper te zijn bij KRC Genk. Iedereen heeft er trouwens baat bij dat Bizot goed presteert. Zowel de fans, de club, als hijzelf. Steun uit iedere hoek kan daarbij alleen maar helpen", besluit Moons.