Nederlaag viel Vanderhaeghe zwaar: "Hij liep er gefrustreerd bij"

1 augustus om 19:05

Racing Genk en KV Oostende maakten er zondag een boeiende wedstrijd van op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League. De Limburgers trokken aan het langste eind en dat was niet naar de zin van de Oostende-coach. "Vanderhaeghe liep er gefrustreerd bij", stelt analist Eddy Snelders.

"De twee kandidaten voor Play-off I hebben er een aangename wedstrijd van gemaakt. Ze gingen beiden vol voor de overwinning. Ook Oostende was heel nadrukkelijk aanwezig en creëerde veel doelkansen", analyseerde Snelders de wedstrijd op Radio 1. "Maar de kustploeg was niet efficiënt genoeg en dat weegt door in de eindafrekening. Oostende-coach Yves Vanderhaeghe was natuurlijk wat gefrustreerd, ook omdat Genk een rechtstreekse tegenstander is voor Play-off I. Op die manier verliezen, is niet leuk.

"Voor Genk was het daarentegen eindelijk wel nog eens goede prestatie. In tegenstelling tot Oostende heeft Genk wel de doelkansen afgemaakt die het kreeg en dat geeft veel hoop voor de moeilijke verplaatsing donderdag naar Cork", besluit Snelders. Genk speelt donderdag in Ierland om een plek in de Play-Offs van de Europa League. Afgelopen week haalden de Limburgers het in eigen huis met 1-0 en dus trekkern ze met een krappe voorsprong naar het Ierse zuidkust. In de vorige ronde had Genk ook al de nodige moeite met het Montenegrijnse Podgorica.