Boskamp voorspelt eerste trainersontslag: Ik hoop dat hij zelf weggaat

Boskamp voorspelt eerste trainersontslag: "Ik hoop dat hij zelf weggaat"

29-07-2016 09:09

Johan Boskamp mag in Het Nieuwsblad zijn ongezouten mening geven over het komende voetbalseizoen. Heel wat ploegen zijn volgens hem niet klaar voor de strijd. Eén van die ploegen is zijn ex-ploeg Standard.

Boskamp gelooft niet dat Standard dit seizoen een rol van betekenis speelt, tenzij er iets drastisch gebeurt. "Zoals Standard speelde in de Supercup: niet om aan te zien! Tegen tien man! Met die ploeg halen ze geen Play-off 1. Neem nu de keeper, Jean-François Gillet. Als je er eentje hebt van 22, Hubert, dan neem je er toch geen van 37 jaar? En Gillet is te klein. Een grotere keeper pakte die goal van Vormer zaterdag. Zonder Renard zat Gillet nooit bij Standard", aldus Boskamp.

Gillet wordt gehaald voor zijn ervaring, want in de rest van de ploeg is die er nauwelijks. "Het is wat Yannick zegt: het ontbreekt in de hele as aan maturiteit en kwaliteit. Twee matchen verliezen en het is gedaan voor Yannick, vrees ik. Dat is toch een publiek geheim? Ik hoop voor die jongen dat hij uit zichzelf weggaat."