Racing Genk behaalt krappe zege in derde voorronde Europa League

28 juli om 21:49

Racing Genk heeft zijn thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Europe League tegen Cork City met 1-0 gewonnen. De Jamaicaan Leon Bailey scoorde na een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Limburgers namen meteen het heft in handen in de openingsminuten, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Bij de eerste echte prik, kopte Pozuelo naast op een voorzet van Buffel. De Ieren uit Cork City kwamen weinig in het stuk voor tot Steven Beattie de vuisten van doelman Marco Bizot.

Cork werd wakker, maar het was de thuisploeg dat na een half uur op voorsprong kwam via Leon Bailey. Hij tikte een voorzet van Nikos Karelis makkelijk tegen de netten. Zowel Bailey als Karelis kregen voor de pauze de kans om de score te verdubbelen, maar beide heren misten opgelegde kansen.

Cork kwam als een wervelwind uit de kleedkamers en zette Genk meteen vast na de rust. De thuisploeg ontsnapte toen Sean Maguire aan de eerste paal over knalde. Even later trapte de Ierse spits nipt voorlangs. De Limburgers kregen voetballend geen poot meer aan de grond.

Peter Maes probeerde het tij te keren met de inbreng van Neeskens Kebano, maar dat leverde weinig op. Genk kwam nog goed weg toen een pegel van Gearoid Morrissey voorlangs zoefde, maar kon uiteindelijk de nul houden. De Limburgers boeken met de 1-0 winst een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd van volgende week.