"Alleen met de nodige versterking zie ik Genk hoger eindigen dan de vierde plaats"

28 juli om 14:57

De ambitie bij Genk is groot. Verschillende analisten beweren zelfs dat de Limburgers het komende seizoen kunnen meestrijden voor de titel. Het Nieuwsblad zet hen op de tweede plek. Dat vindt Marc Hendrikx wat overdreven.

"Een tweede plaats? Dat lijkt me op dit moment toch te hoog gegrepen. Ik schat Club Brugge, Anderlecht en AA Gent nog altijd hoger in. Ja, vorig seizoen raakte de trein vertrokken na januari en werd het seizoen goed beëindigd, maar dat geeft geen enkele garantie", vertelt hij.

"Er zijn sindsdien alleen nog maar spelers vertrokken en met Christian Kabasele zelfs de sterkhouder achterin. Voor hem werd nog geen vervanger gehaald, er werd zelfs nog helemaal niemand binnengehaald, op de teruggekeerde Leandro Trossard na."

Benodigdheden
"Wat volgens mij nog nodig is: een centrale verdediger, een centrale middenvelder en iemand extra voorin, aangezien Igor De Camargo weg is. Drie spelers in de as van het veld, dus. Een nieuwe keeper is voor mij een twijfelgeval, met Bizot of Köteles in doel kan ik wel leven."

"Alleen met de nodige versterking zie ik Genk hoger eindigen dan de vierde plaats. Top 4 is alleszins een must voor een club als Genk. Het moet ambitieus zijn, maar dan moet het wel stilaan toeslaan op de transfermarkt", besluit de ex-speler van de Limburger.