OFFICIEEL: Pocketaanvaller verlaat AA Gent en verhuist naar Standard

OFFICIEEL: Pocketaanvaller verlaat AA Gent en verhuist naar Standard

27-07-2016 20:18

De transfer van Benito Raman naar Standard is helemaal afgerond. De Rouches bereikten dinsdag al een akkoord met AA Gent over een transfersom van ongeveer één miljoen euro. Woensdag onderging Raman zijn medische testen en nadien zette hij zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen. 

Standard toonde al langer interesse in de pocketaanvaller. Vorige winter werd een bod van anderhalf miljoen nog geweigerd door AA Gent, dat toen minstens het dubbele wilde. Uiteindelijk werd Raman voor zes maanden uitgeleend aan Sint-Truiden. De 21-jarige aanvaller kreeg een pak speelminuten bij de Limburgers en leek dit seizoen een nieuwe kans te krijgen van Hein Vanhaezebrouck, maar verkiest nu toch een overstap naar Standard.

Ook Lokeren wilde Raman graag inlijven deze zomer, maar Standard speelde sneller op de bal. De Rouches hebben al aardig wat aanvallende kwaliteiten, maar wilden er absoluut een spits bij met veel diepgang. De Luikenaars kwamen snel tot een akkoord met AA Gent over een transferprijs van ongeveer één miljoen euro. Een pak minder dan het bedrag dat Gent afgelopen winter vroeg. Raman zelf heeft na zijn medische testen een contract voor vier seizoenen getekend in de Vurige Stede.