Kampioenentrainer Genk blikt terug op mooie periode: "Was een koppigaard"

24 juli om 12:30

Aimé Anthuenis heeft al een zeer bewogen carrière achter de rug. Zijn grootste successen behaalde hij bij Genk en RSC Anderlecht. Met de Limburgers werd hij bekerwinnaar en landskampioen. Hij blikt tevreden terug op die periode.

Anthuenis weet maar al te goed wat het geheim was van Genk toen. "De kwaliteit van de groep. Dat waren voornamelijk ondergewaardeerde spelers die elders gesukkeld hebben. Met Oulare als mooiste voorbeeld", vertelt hij in De Zondag.

"Ik kende hem al heel lang. Mislukt bij verschillende clubs. Het bestuur wou hem eerst geen contractverlenging aanbieden. Uiteindelijk zijn ze mij toch gevolgd. Ook het systeem was uniek: wij speelden elke wedstrijd met twaalf. Jacky Peeters was zowel rechtsback, rechtshalf als rechtsvoor. Idem voor Davy Oyen links. De veldbezetting was aangepast aan de spelers", vertelt Anthuenis.

'Papa'
Anthuenis vindt niet dat hij de vaderfiguur was in die groep. "O neen, dat geeft de indruk een gezapige trainer te zijn, dat was ik niet. Ik was eerder een eigenzinnige koppigaard. Als het nodig was, was ik keihard. Nu, als spelers problemen hadden, ook privé, dan stond mijn deur wel altijd open. Waarschijnlijk daarom dat Oulare en andere donkere spelers mij ‘papa’ noemden."