Kabasele kijkt uit naar Engels debuut: "Verwacht hier een heel hoog niveau"

22 juli om 17:37

Christian Kabasele zag een knap seizoen bekroond met een selectie voor het EK én een transfer naar de Engelse Premier Leauge. De 25-jarige verdediger verliet Racing Genk en verhuisde naar Watford.

De Rode Duivel blikt op de clubwebsite terug op zijn eerste dagen bij de Engelse eersteklasser. "Ik ben heel gelukkig, want het was mijn droom om in de Premier League te spelen. Ik ben klaar om heel hard te werken om mijn droom waar te maken. Ik verwacht hier een heel hoog niveau. Het wordt moeilijk, maar ik ga mijn uiterste best doen."

De verdediger krijgt met zijn club meteen enkele topclubs voor de kiezen in het begin van het seizoen. Watford opent tegen Southampton en speelt nadien tegen Chelsea, Arsenal, West Ham en Manchester United. "Ik kijk echt uit naar de eerste competitiewedstrijden. Het wordt meteen een serieuze test en als ik goed speel, kan ik meteen vertrokken zijn."

Kabasele gaf ook toe dat hij voor zijn overstap advies vroeg aan enkele landgenoten die in Engeland spelen. "Ik sprak met Eden Hazard, Mousa Dembélé en Christian Benteke. Ze zeiden allen dat de Premier League enorm moeilijk is. Benteke grapte dat ik hem niet mocht aantrappen, want hij weet waar ik woon."