Preud'homme trekt zonder Engels, Mechele en Gedoz naar Supercup

Preud'homme trekt zonder Engels, Mechele en Gedoz naar Supercup

22-07-2016 13:30

Zaterdag wordt er in het Jan Breydelstadion om de eerste prijs van het seizoen gestreden. Dan ontvangt landskampioen Club Brugge bekerwinnaar Standard voor de Supercup. Michel Preud'homme maakte vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor het treffen. Opvallend is de afwezigheid van Björn Engels, Brandon Mechele en Felipe Gedoz.

Laatstgenoemde speelde woensdag nog mee in de oefenwedstrijd tegen Roeselare, maar zou niet 100% fit zijn. Bovendien lijkt hij helemaal uit de gratie te zijn gevallen bij de technische staf. Hij stond vorige week nog dicht bij een transfer naar Atlético Mineiro, maar die wilde de vraagprijs van Club niet betalen en ondertussen is de transfermarkt in Brazilië dicht.

Brandon Mechele is er niet bij omwille van een stevige blessure. In de oefenpot tegen Oudenaerde scheurde de 23-jarige centrale verdediger de ligamenten van zijn enkel, waardoor hij zo’n 6 weken aan de kant zal moeten staan. Björn Engels is nog herstellende van de blessure die hem het EK kostte. Ook aanwinst Thomas Pina is er nog niet bij.

Selectie:
Doelmannen: Ludovic Butelle en Sébastien Bruzzese

Verdedigers: Ricardo van Rhijn, Dion Cools, Thibault Vlietinck, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Boli Bolingoli en Laurens De Bock

Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Hans Vanaken en Ruud Vormer

Aanvallers: Wesley Moraes, Lior Refaelov, Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, José Izquierdo, Nikola Storm en Terry Osei-Berkoe