Buffel mee door het oog van de naald: Wedstrijd die we niet snel zullen vergeten

Buffel mee door het oog van de naald: "Wedstrijd die we niet snel zullen vergeten"

22-07-2016 12:15

Aanvoerder Thomas Buffel ontsnapte donderdagavond met zijn KRC Genk aan een blamage in Montenegro. Nadat de Limburgers de heenwedstrijd tegen FK Buducnost Podgorica comfortabel hadden gewonnen (2-0), wist het in de terugmatch pas na een strafschoppenserie de kwalificatie af te dwingen.

"Dit was een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten", geeft Buffel toe bij Het Belang van Limburg. "Het was letterlijk een hete avond en dat werd het ook op het einde. We hadden de beslissing nochtans een paar keer aan de voet in de tweede helft, maar misten de frisheid." Dat vindt de kapitein niet onlogisch. "We zitten nog in volle voorbereiding", verklaart hij.

"Al had ik, ondanks de hitte, geen krampen. Dat betekent dat de conditie toch al ok is. Enkel de frisheid kan nog beter." De rode kaart van Bennard Kumordzi bemoeillijkte de zaken nog wat. "Toen we met tien man te staan kwamen werd het nog heel zwaar. We hebben vanaf dan compact gespeeld en het hoofd koel proberen houden. We wisten dat penalty's ons konden redden." 

Lessen trekken voor de toekomst
De ervaren rot weet dat zulke matchen een spelersgroep kunnen doen groeien. "Al doende leert men, ook in Europa”, bevestigt hij. “We moeten hier onze lessen uit trekken. Na de snelle tegengoal speelden we bijvoorbeeld te onzeker. Verder speelden onze spitsen voor rust te ver uit elkaar. Na de rust hebben we bijgestuurd en liep het beter. Eind goed, al goed”, besluit Buffel positief.