Bestuur van Racing Genk maakt controversiële beslissing

21 juli om 13:58

De kogel is door de kerk bij Racing Genk: roken wordt officieel verboden in de tribunes. Genk volgt daarmee het advies van Kom Op Tegen Kanker.

Patrick Janssens legt in Het Belang Van Limburg uit waarom Genk deze beslissing neemt. "We volgen het advies van Kom op Tegen Kanker om de tribunes in eerste klasse rookvrij te maken. Als je in een voetbalstadion rookt, dan is dit niet alleen ongezond voor jezelf, maar ook voor de mensen rondom je."

Het rookverbod komt er wel na rijp beraad. "We hebben het op bestuursniveau besproken en hebben het ook aangekaart tijdens het supportersoverleg. Op alle niveaus was er begrip voor. We willen onze rokende supporters niet stigmatiseren. Zij kunnen met hun clubkaart tijdens de wedstrijd even buiten het stadion gaan om een sigaretje te roken"

Er mag officieel niet meer gerookt worden op de tribunes, maar Janssens gaat zeker geen heksenjacht ontketenen. "Er wordt signalisatie aangebracht in het stadion, maar we gaan geen rookpolitie op pad sturen. We hopen dat iedereen respect heeft voor de nieuwe huisregel en dat andere supporters de rokers zullen aanspreken als er toch iemand een sigaret opsteekt."