Lokerse aanwinst heeft rare gewoontes: In de winter slapen mijn kinderen buiten

Lokerse aanwinst heeft rare gewoontes: "In de winter slapen mijn kinderen buiten"

21-07-2016 13:38

IJslanders zijn straffe mensen, dat hebben we nog kunnen zien op het recente EK. Ook de Lokerse aanwinst Ari Skulason was daar aanwezig, en die legt uit hoe zijn landgenoten zo hard worden.

Het draait allemaal om weerstand, en die moet je als kind al opbouwen.  "Ik heb in Zweden gewoond. Min 25 in de winter, maar de kinderen sliepen buiten. Dat is heel gezond. De lucht, het geluid: het draagt bij tot een goeie slaap. Pas op, we leggen ze niet de hele nacht buiten. Wel 's ochtends. En voor hun middagdutje. En goed ingeduffeld. Waarom denk je dat we zo stoer zijn?", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Ook zijn keuze voor Lokeren heeft hij gedaan voor het welzijn van zijn drie kinderen. "Ik wou weg uit Scandinavië, naar het echte Europa. België leek me een geschikte bestemming omdat ze hier goed zijn voor kinderen. Onderwijs, sociale voorzieningen. Ik heb er drie: vijf jaar, drie jaar en zes maanden. En Lokeren kende ik omdat ze een rijke IJslandse traditie hebben". Skulason is ondertussen al de tiende IJslander ooit bij Lokeren.