Kwalificatie een absolute must voor Genk: "Buducnost een goede ploeg? Bwa..."

14 juli om 09:57

Donderdagavond treedt KRC Genk als eerste Belgische ploeg in het seizoen 2015-2016 aan in een Europese competitie. In de tweede voorronde van de Europa League worden de Limburgers opgewacht door het Montenegrijnse FK Buducnost Podgorica. Bij Genk beseft men dat enkel plaatsing voor de volgende ronde volstaat.

Trainer Peter Maes windt er geen doekjes om in Het Laatste Nieuws. "Wij zijn de absolute favoriet. Kwalificatie is dan ook een must. Hoewel we fysiek nog maar aan tachtig procent van ons kunnen zitten en eigenlijk nog niet klaar zijn voor topwedstrijden, willen we de klus zo snel mogelijk klaren." De Genkies hopen donderdagavond dus al een geruststellende marge uit te bouwen.

Wat kunnen de spelers verwachten van de Montenegrijnen? "Ik heb van hen twee wedstrijden gezien. Het is een stevig blok dat weinig kansen weggeeft. In de omschakeling komen ze bovendien gemakkelijk in de zestien. Maar als je puur op kwaliteiten afgaat, moeten wij altijd een ronde verder geraken," stelt Maes duidelijk.

"Een goede ploeg? Bwa..."
HLN polste ook bij Vladimir Volkov, vorig seizoen aan de slag bij KV Mechelen en zelf een Montenegrijn, over de waardeverhoudingen. "Of Buducnost een goede ploeg is? Bwa...", klinkt het veelbetekenend. "Ik denk niet dat ze veel kans gaan maken tegen Genk".