Trossard praat over zijn flirt met Red Bull Salzburg: Bewogen momenten

Trossard praat over zijn flirt met Red Bull Salzburg: "Bewogen momenten"

10-07-2016 09:15

Leandro Trossard komt komend seizoen uit voor Racing Genk, maar dat hing even aan een zijden draadje. Zijn manager Josy Comhair sprak over contacten met Red Bull Salzburg, maar daar had Trossard zelf nooit zin in.

Trossard moest een nieuw contract tekenen bij Genk, maar aarzelde omdat de Oostenrijkse miljardenclub ook interesse had. Uiteraard besefte hij echter dat hij weinig te zoeken had in Oostenrijk.

"Het waren bewogen momenten", bevestigt Trossard in een interview aan Het Belang Van Limburg. "Maar die zijn verteerd. Ik heb altijd aangegeven dat ik eerst in Genk mijn doelen wil bereiken, voordat ik de stap naar het buitenland wil zetten. Daar gaan we nu aan beginnen", vertelt de beloftevolle aanvaller.

Trossard heeft als doel om Thomas Buffel en Leon Bailey het vuur aan de schenen te leggen. "Mijn voorkeur gaat naar de linkerkant. Dan kan ik naar binnen knijpen op mijn rechtervoet. Maar beide flanken kunnen. Vroeger verkoos ik de positie tien. Maar dat systeem zie je niet zo vaak meer."