'Standard laat overbodige middenvelder niet vertrekken'

'Standard laat overbodige middenvelder niet vertrekken'

04-07-2016 18:54

Standard wil voor komend seizoen een kern hebben die meestrijdt voor de titel, en daarin is er geen plaats voor Georghi Zhukov. De kleine middenvelder is echter nog niet meteen weg.

Het Laatste Nieuws sprak afgelopen week over een transfer naar het Nederlandse Roda JC, maar Standard laat de middenvelder niet zomaar gaan. Standard wil een stevige transfersom of een percentage op de doorverkoop, maar Roda wil geen van beide eisen inwilligen. Daardoor zit Zhukov nu muurvast, als de transfer niet doorgaat is de kans groot dat hij in de B-kern belandt. Als centrale middenvelder heeft hij namelijk heel wat concurrentie bij Standard.

Standard haalde de tengere Zhukov in 2013 weg bij Beerschot, waar hij ook de jeugdreeksen doorliep. Zhukov belandde al snel op een zijspoor en werd uitgeleend aan Astana, een club uit Kazachstan. Daarna werd hij opnieuw zes maanden uitgeleend aan Roda, waar hij het bestuur heeft kunnen overtuigen. Standard houdt echter het been stijf, waardoor een definitieve transfer nog niet voor vandaag of morgen zal zijn.