Fans KRC Genk eren geliefde clubicoon voor de laatste keer met speciaal evenement

Fans KRC Genk eren geliefde clubicoon voor de laatste keer met speciaal evenement

03-07-2016 07:52

KRC Genk nam in maart afscheid van Tony Greco. Het clubmonument verloor de strijd tegen kanker. De Genkse fans zorgden enkele weken later voor een indrukwekkende tifo als eerbetoon. Maar de Genkse Overkoepelende Supporters Vereniging (OSV) eert Greco nog een laatste keer.  

Op zondag 24 juli organiseert KRC Genk samen met het OSV de jaarlijkse fandag. Net als vorig jaar kunnen verschillende teams zich inschrijven voor een klein toernooi. Maar het OSV besliste om de editie van dit jaar om te dopen tot de 'Tony Greco Cup'. Teams bestaande uit vijf spelers bekampen elkaar. Iedereen mag zich inschrijven. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats op de jeugdterreinen. De finale gebeurt op het A-plein. 

"We hebben een akkoord gevonden met de familie van Greco", zegt Rudy Claessens, voorzitter van het OSV, aan VoetbalPrimeur.be. "We zijn heel vereerd met de keuze van de naam voor dit jaarlijks evenement. Dat kon uiteraard alleen met de goedkeuring van de familie", vult een trotse Claessens aan. 

Greco was één van de clubmonumenten. De Italo-Belg was sinds mensenheugnis verbonden aan de Limburgse club. Op 16 maart overleed Greco aan de gevolgen van kanker. Enkele weken voor het overlijden kreeg de geliefde ploegafgevaardigde nog een mooie ereronde na de thuiszege tegen Club Brugge.