'Nederlandse club wil nog een speler van Standard halen'

27 juni om 13:43

Standard Luik verhuurde deze transferperiode onder andere Martin Milec aan Roda JC Kerkrade. De Nederlandse eersteklasser klopt nu opnieuw aan in Luik. Roda JC zou volgens La Dernière Heure zeer concreet zijn voor Georgy Zhukov.

Zhukov speelde de afgelopen zes maaden al uit uitleenbasis voor Roda JC. De 21-jarige middenvelder uit Kazachstan kwam na de winterstop in zestien competitieduels in actie voor de club uit Kerkrade. Zhukov scoorde één goal in de Eredivisie en was daarnaast ook nog eens goed voor een assist. Hij heeft blijkbaar indruk gemaakt, want volgens de Waalse krant kan hij nu definitief naar Nederland.

Standard zou mee willen werken aan een transfer van Zhukov. Standard wil wel een doorverkooppercentage in de overeenkomst opnemen. De Rouches namen hem in 2014 over van het Kazachse FC Astana, maar sindsdien speelde de jongeling nog geen enkel duel voor de Luikenaars. Mogelijk biedt een vertrek een oplossing voor beide partijen. Naar verluidt zijn de gesprekken tussen de twee clubs al gaande.