Standard-fans willen aandelen in de club: ''Weten waar we aan toe zijn''

Standard-fans willen aandelen in de club: ''Weten waar we aan toe zijn''

26-06-2016 07:07

De supporters van Standard Luik willen zich inkopen in de club. Via crowdfunding wil de vereniging van socio’s in totaal 1 tot 3 miljoen euro ophalen om een minderheidsparticipatie te verwerven. De algemene vergadering besliste zaterdag een intentieverklaring over te maken aan voorzitter Bruno Venanzi. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De belangrijkste vragen in de intentieverklaring gaan over de hoeveelheid aandelen, de duur en de waarde. Volgens de krant hebben de fans Venanzi ook gevraagd naar zijn filosofie inzake de jeugdopleiding en de strijd tegen racisme. Naar verluidt hadden de fans daarnaast enkele eisen. De socio's willen een aantal plaatsen in de raad van bestuur, voorkooprecht als de club wordt verkocht en vetorecht op een aantal belangrijke punten, waaronder de naam en kleuren van de club.

In 2013 sloeg Roland Duchâtelet het aanbod van de socio’s af om te participeren in de club. De socio's wagen echter een nieuwe poging. ''We willen graag weten waar we aan toe zijn. Net één jaar geleden nam Venanzi de club over en hij stelde toen dat hij oren had naar ons project. We gaan ervan uit dat de voorzitter enige tijd nodig zal hebben om alles te bestuderen en te onderhandelen, maar tegen volgend jaar willen we wel bescheid. We kunnen het ingezamelde geld niet eeuwig blokkeren'', vertelde Pierre Eyben namens de socio’s.