'Moeskroen plukt talentvolle Albanese Belg weg bij Standard'

'Moeskroen plukt talentvolle Albanese Belg weg bij Standard'

25-06-2016 11:10

Excelsior Moeskroen heeft zich versterkt met Mergim Vojvoda. De Albanese Belg komt over van Standard Luik, waar de rechtsachter echter nooit zijn officiële debuut kon maken. Na twee uitleenbeurten met wisselend succes nemen de Rouches nu definitief afscheid van Vojvoda.

De 21-jarige vleugelverdediger met Albanese roots komt uit de jeugdopleiding van Standard en maakt nu dus de overstap naar Henegouwen, meldt Het Nieuwsblad. De voorbije twee seizoenen werd hij aan respectievelijk Sint-Truiden en het Duitse Carl Zeiss Jena uitgeleend.

Op Stayen kwam Vojvoda op een heel seizoen amper aan 176 speelminuten, bij Carl Zeiss Jena ging het vorig jaar een pak beter voor de jongeling. Hij kwam in de Duitse Regionalliga, vergelijkbaar met onze vierde klasse, tot 24 optredens, waarvan veertien basisplaatsen.

Moeskroen heeft overigens nog versterking uit Duitsland op het oog. Het zou namelijk interesse tonen in Vladimir Rankovic, een 22-jarige Duitse verdediger van Hannover 96. Die club eindigde vorig seizoen als laatste in de Duitse Bundesliga.