Europese pers blijft op honger zitten bij Rode Duivels: Blijven onder potentieel

Europese pers blijft op honger zitten bij Rode Duivels: "Blijven onder potentieel"

23-06-2016 07:32

Ook in de rest van Europa keken de media met argusogen uit naar de prestatie van de Rode Duivels. De teneur in de internationale pers is gelijklopend: na de heropstanding tegen Ierland werd er meer verwacht van de wedstrijd tegen Zweden. Een overzicht.

Het Franse L'Equipe zag dat de Belgen niet hun sterkste wedstrijd afwerkten. "België leek na de wedstrijd tegen Ierland bevrijd, maar liet zich meegaan in het foute ritme van de Zweden. In de eerste helft kon enkel Kevin De Bruyne wat gevaar stichten."

"Eden Hazard, auteur van een bemoedigende wedstrijd, was dan weer gevaarlijk in de omschakeling. Zijn ploegmaats stonden echter zeer zwak in positie en bevestigden dat hun status als favoriet voor dit EK meer gehypothekeerd is dan aanvankelijk gedacht."

"Een autostrade naar de halve finale," zo omschrijft La Gazzetta dello Sport het komende parcours van de Rode Duivels.  "Ook in Nice konden de Belgen niet overtuigen. Voorlopig blijven ze onder hun potentieel acteren." De roze krant zag een "bijzonder geïnspireerde" Eden Hazard, "maar de afwachtende houding van Romelu Lukaku weerhield Marc Wilmots ervan feest te vieren."

Het Spaanse AS zag een prestatie zonder glans van de Duivels. "De Belgen hadden slechts een minimale inspanning nodig. Ze uiten zich nog niet als een potentiële kampioen, maar niemand kan ontkennen dat het momentum aan hun kant staat en dat ze hongerig zijn. Ze zitten daarnaast in de gunstige tabelhelft." 

The Guardian tot slot krijgt maar geen hoogte van het Belgische team. "Puur talent? Natuurlijk. Maar op het vlak van patronen en evenwicht moet er nog wat progressie geboekt worden," tonen de Britten zich kritisch.

"Aan het eind van het verhaal konden ze wel buigen voor hun supporters en stoten ze door naar de helft van de knock-out-fase die anderen hen benijden. Nu komen de Rode Duivels uit tegen Hongarije, maar gezien hun wisselvallige optredens zullen ze daar niet zomaar overheen walsen," besluit het Engelse medium.