Racing Genk moet flinke toegeving doen aan huurling Schrijvers

Racing Genk moet flinke toegeving doen aan huurling Schrijvers

20-06-2016 10:13

Genkenaar Siebe Schrijvers voetbalt ook volgend seizoen nog bij Waasland-Beveren, maar Racing Genk zou een terughaalclausule hebben bedisseld. Schrijvers zelf nuanceert dat echter.

Genk mag volgens Het Belang Van Limburg Schrijvers enkel terughalen onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld bij een hoge blessurelast. Bovendien kan Schrijvers dan nog altijd nee zeggen, vertelt hij zelf.

"Als Genk door blessures in de problemen komt, kan het mij altijd vragen om terug te keren. Maar ik heb wel altijd het laatste woord. Ik heb mijn eigen lot dus zelf in handen. Nu, dat zijn zorgen voor morgen. Ik kan me nu volledig concentreren op de komende weken. Maandag begint de voorbereiding. Ik ben er klaar voor", legt hij uit.

Het was voor Schrijvers heel belangrijk dat hij de voorbereiding meemaakte bij de Waaslanders, want bij Genk zag hij daar weinig nut in. "Ik wilde per se aan de slag gaan bij de club waar ik ook de rest van het seizoen zal spelen. Gelukkig speelde Waasland-Beveren na het afhaken van Mechelen snel op de bal. Voor mij is dit ideaal. Ik ken de manier van werken van trainer Stijn Vreven en ik ken de club. Ik weet dus wat er op me afkomt. Ik heb vorig seizoen in het Waasland een aantal stappen vooruit gezet. Daar wil ik er nog een paar aan toevoegen."