'Sint-Truiden heeft nieuwe doelman zo goed als zeker binnen'

'Sint-Truiden heeft nieuwe doelman zo goed als zeker binnen'

16-06-2016 08:33

Sint-Truiden is als één van de eerste clubs weer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van trainer Ivan Leko is echter nog verre van compleet, maar achter de schermen is de club druk bezig met transfers. De Limburgers zouden zelfs al snel een nieuwe doelman presenteren.

Manager Philippe Bormans stelde morrende fans woensdag al gerust, door de komst van meerdere spelers aan te kondigen. Bormans vertelde dat twee spelers een contract hebben getekend en dat de Kanaries met twee andere spelers een mondeling akkoord hadden. De naam van één aanwinst is inmiddels bekend. Volgens Het Belang van Limburg komt doelman Lucas Pirard zo goed als zeker over van Standard.

Volgens de krant is de deal zo goed als rond en ondergaat de 21-jarige keeper donderdag zijn medische testen. Pirard debuteerde nooit in het eerste elftal van Standard, maar heeft al wel ervaring in Tweede Klasse. De jeugdinternational werd vorig seizoen uitgeleend aan Lommel United, waar hij 29 duels onder de lat stond en negen keer de nul hield.