Vande Walle verklapt transfer van Standard: "Ik kan hem begeleiden in proces"

14 juni om 12:57

Standard maakte maandag de overgang van Philippe Vande Walle bekend. De trainer komt over van KV Mechelen. Hij neemt de komende twee seizoenen de doelmannen onder handen. Daarna wil hij de fakkel afgeven aan iemand die opvallend genoeg nog niet op de loonlijst staat van de Rouches.

Bij Standard is het de bedoeling dat Vande Walle gaat samenwerken met Jean-François Gillet, die vorig seizoen uitkwam voor KV Mechelen. Op die transfer is het nog even wachten. De veteraan is op het EK met de Rode Duivels. Daarna wil hij de ontbinding van zijn contract regelen met zijn club Catania. Wanneer dat gebeurd is, tekent Gillet meer dan waarschijnlijk een contract bij De Rouches.

Gillet zal bij Standard eerst aan de slag gaan als doelman. Daarna krijgt hij een postje in de technische staf. "Jean wilde heel graag met mij blijven werken", verklapt Vande Walle, die met Gillet samenwerkte bij KV Mechelen, in Het Nieuwsblad. "Op termijn wil hij keeperstrainer worden bij Standard en nu kan ik hem begeleiden in dat proces. Ik tekende voor twee jaar met optie, eventueel in een andere rol."