Kabasele: Hij weegt bijna 100 kilo, is beresterk en toch ook snel

Kabasele: "Hij weegt bijna 100 kilo, is beresterk en toch ook snel"

11-06-2016 18:56

De één zijn dood is de ander zijn brood. Christian Kabasele kwam bij de selectie van de Rode Duivels door het afhaken van Björn Engels en Nicolas Lombaerts. Enkele dagen voor de openingswedstrijd tegen Italië praat de verdediger van Racing Genk over zijn eerste ervaring als international.

Christian Kabasele werd vanuit het niets Rode Duivel en mag meteen aantreden op een groot tornooi. "In het begin had ik wel wat stress", vertelt Kabasele aan Het Laatste Nieuws. "Ondertussen ben ik goed geïntegreerd. De trainer behandelde me van in het begin als één van de 23. Vincent Kompany kwam me woensdag zelfs feliciteren en zei dat ik me vooral moest amuseren."

De sterke verdediger merkt wel meteen het niveauverschil tussen Genk en de nationale ploeg. Vooral Everton-aanvaller Romelu Lukaku maakte indruk op Kabasele. "Wat een sterke beer! Ik dacht dat ik al stevig gebouwd was, maar nu besef ik dat ik nog een weg af te leggen heb. Hij weegt bijna 100 kilo, is beresterk en toch ook snel. En hij werkt bijna al z'n kansen af", aldus Kabasele.