HET ELFTAL: het sterkst mogelijke EK-elftal

HET ELFTAL: het sterkst mogelijke EK-elftal

10-06-2016 07:30
1

Naar welke spelers moeten we uitkijken op het EK in Frankrijk? VoetbalPrimeur.be tracht het te achterhalen. Wij stelden een elftal samen met de grote toppers van dat land. De uitdaging: van elk land mocht er maar één speler genomen worden.

Doelman: Gianluigi Buffon (Italië)
In doel staat niemand minder dan Buffon. Als er één doelman is die weet wat het is om prijzen te pakken, dan is het Buffon wel. Met Italië won hij 2006 nog de wereldbeker. De inmiddels 38-jarige doelman lijkt ook niet aan stoppen te denken. Met hem in doel heb je al één zekerheid.

Rechtsachter: Seamus Coleman (Ierland)
Coleman is één van de belangrijkste spelers bij Everton. Verdedigend kan hij zeker zijn mannetje staan. Met zijn ontelbare rushes naar voren is hij ook aanvallend een belangrijke factor. Ierland moet niet echt hopen op een lang toernooi, maar met Coleman heeft het wel een hele goede verdediger in huis.

Centrale verdediger rechts: Sergio Ramos (Spanje)
Wereldkampioen, Europees kampioen, Champions League-winnaar, ... De prijzenkast van Ramos is één van de indrukwekkendste in het hedendaagse voetbal. Ramos heeft op 30-jarige leeftijd al 131 caps achter zijn naam staan. Zijn ervaring is een énorme troef. Met Ramos in je ploeg, weet je gewoon dat het achteraan goed zit.

Centrale verdediger links: Mats Hümmels (Duitsland)
Op rechts heb je Ramos, op links heb je Hümmels. De nieuwe aanwinst van Bayern München is één van de beste verdedigers ter wereld. Soms lijkt voetbal gewoon een spelletje voor hem te zijn. Maar vergis je niet, Hümmels is een geboren winnaar. De Duitse verdediger zal na het WK absoluut dat EK willen winnen. En met hem in de verdediger kan Duitsland er wel eens dicht bij zijn.

Linksachter: David Alaba (Oostenrijk)
Op de linksachter komt er nog een speler van Bayern München. Alaba speelt op de linksachter, maar zou eigenlijk gewoon een flankaanvaller kunnen zijn. Hij zal altijd één van de snelsten op het veld zijn, en heeft een geweldige cross in de benen. Oostenrijk zal op hem rekenen op een paar assists te geven.

Centrale middenvelder rechts: Luka Modric (Kroatië)
Nog een speler van Real Madrid. Modric heeft nog maar zopas de Champions League gewonnen. Nu volgt het EK met Kroatië. De middenvelder met Cruijffiaanse looks kan een bal op de stropdas plaatsen. Kroatië heeft met hem in het middenveld een speler van wereldklasse in de ploeg. Kan hij ervoor zorgen dat Kroatië de grote verrassing van het toernooi wordt?

Centrale middenvelder links: Paul Pogba (Frankrijk)
Een elftal met topspelers is niet volledig zonder Pogba. De Fransman is nog maar 23 jaar oud, maar is nu al één van de beste spelers ter wereld. In de wedstrijd tegen Schotland bewees hij te kunnen flitsen met een waanzinnige assist. Een speler kan op een groot toernooi in zijn thuisland ook altijd net dat tikkeltje meer. Wij voorspellen dan ook dat dit hét toernooi van Pogba zal worden.

Aanvallende middenvelder: Kevin De Bruyne (België)
De metronoom van België, De Bruyne. De middenvelder van Manchester City was de man met de doelpunten en de assists in de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Ook op het EK kijkt heel België uit naar zijn prestatie. De 24-jarige middenvelder heeft nog een lange carrière voor de boeg en zal nog veel prijzen winnen. Sleept hij deze zomer ook een EK-titel in de wacht?

Aanvaller rechts: Gareth Bale (Wales)
Wales is er eindelijk bij op een groot toernooi! Dat heeft het Brits land ook grotendeels te danken aan Bale. De Welshman is de grote ster in eigen land. Bij Real Madrid vecht hij met een pak andere sterren om de spotlight, maar in Wales schijnt die enkel op hem. Wales kan niet meer rekenen op Ryan Giggs, maar met Bale hebben ze een nieuwe flankaanvaller van wereldklasse gevonden.

Aanvaller centraal: Robert Lewandowski (Polen)
Bij Lech Poznan vond hij het doel, bij Borussia Dortmund vond hij het doel en bij Bayern München vindt hij het doel. Polen hoopt dat hij ook bij hen het doel zal vinden op het EK. In de kwalificatiecampagne bewees hij al zijn klasse. Nu moet hij dat op het toernooi zelf bewijzen. In de groepsfase krijgt Polen aartsrivaal Duitsland als tegenstander. We weten nu al dat Lewandowski daar zijn duivels zal willen ontbinden.

Aanvaller links: Cristiano Ronaldo (Portugal)
Wordt dit eindelijk het toernooi waar CR7 een grote prijs met Portugal kan winnen. Op het EK2004 in eigen land was hij er dicht bij. Maar de hoofdprijs kon hij nooit in de wacht slepen. Dit moet het toernooi van Ronaldo worden. Hij is inmiddels 31 jaar, dus veel EK's zullen er waarschijnlijk niet meer komen. Portugal heeft nog nooit een EK gewonnen. Kan de meervoudige winnaar van de Gouden Bal daar eindelijk wél voor zorgen?

Wisselspelers (6): Petr Cech (Tsjechië), Gylfi Sigurðsson (IJsland), Yevhen Konoplyanka (Oekraïne), Arda Turan (Turkije), Zlatan Ibrahimovic (Zweden), Harry Kane (Engeland)

Denk jij een beter elftal in elkaar te kunnen steken? Laat het ons zeker weten in de comments! Let op, je mag maar één speler per land kiezen. Veel succes!