OFFICIEEL: Lokeren versterkt zich met Kroatische middenvelder

OFFICIEEL: Lokeren versterkt zich met Kroatische middenvelder

07-06-2016 14:15

Lokeren heet zich voor volgend seizoen officieel verstrekt met de Kroatische middenvelder Nikola Jambor. De 20-jarige speler werd maandag al serieus in verband gebracht met de Tricolores en dinsdag werd de transfer bevestigd door de club. 

Jambor komt over van NK Slaven Belupo en zou naar verluidt liefst 700.000 euro hebben gekost. Technisch directeur Willy Reynders ging de atletische middenvelder regelmatig bekijken in Kroatië en zag in de jongeling een versterking voor de posities 8 en 10. Lokeren gaf hem dan ook een contract voor drie seizoenen met de optie voor nog een extra jaar. 

Het Portugese Sporting Braga en de Kroatische topclub Dinamo Zagreb zaten ook achter Jambor aan. De speler koos echter voor het project van Lokeren, mede nadat hij met Marko Miric en Dario Melnja had gesproken. Beide spelers van Lokeren hebben namelijk ook een verleden bij Slaven Belupo en wisten hem te overtuigen.

''Ik kende Sporting Lokeren natuurlijk via Marko en Dario. Zij vertelden me overwegend positieve dingen over de club. Ik wil mijn kans wagen buiten de eigen landsgrenzen. Dan is Lokeren een goede opstart. Ik wil er alles aan doen om het te maken als voetballer. Ik weet dat ik zal moeten optornen tegen erg veel concurrentie, maar ik wil de supporters zo snel mogelijk voor me winnen'', zo luidde de reactie van de kersverse aanwinst Jambor op de officiële website.