Leekens heeft nog ambitie: 'Als die vraag komt, leg ik ze niet naast mij neer'

Leekens heeft nog ambitie: 'Als die vraag komt, leg ik ze niet naast mij neer'

05-06-2016 14:34
1

Georges Leekens kijkt reikhalzend uit naar de start van het EK. De coach van Lokeren heeft in het verleden nog gewerkt met de huidige sterren van de Rode Duivels. Een EK heeft hij als trainer echter nooit mogen meemaken.

"Ik heb wel de Afrika Cup en het WK in Frankrijk gehaald als coach", zegt hij in De Zondag. "Maar een Europees kampioenschap maakte ik enkel in 1973 mee als speler. Dat was toen in de generatie met onder meer Jan Verheyen, Raoul Lambert, Erwin Van den Daele en Raymond Goethals als toenmalig bondscoach."

Bondscoach
De 67-jarige coach is momenteel trainer van Sporting Lokeren. Dat wordt mogelijk niet zijn laatste job. Hij denkt ook nog steeds aan een job als bondscoach. "Zeg nooit nooit in het leven. Ik heb al twee keer onze Rode Duivels mogen trainen en was al bondscoach van Algerije en Tunesië. Dat waren unieke ervaringen."

"Bondscoach zijn van een nationale ploeg is een eer die slecht weinig trainers gegund is. Als die vraag ooit weer zou komen, dan leg ik die niet naast mij neer." De supporters van Lokeren moeten echter nog niet wanhopen. "Voor de goede orde: dat is nu niet het geval. Ik ben volop bezig met mijn werk bij Sporting Lokeren."