'Drie Belgische topclubs denken aan spits Gueye'

'Drie Belgische topclubs denken aan spits Gueye'

05-06-2016 07:00

Speelt de 21-jarige Babacar Gueye volgend seizoen in de Belgische competitie? Die kans bestaat, want de spits van degradant Troyes staat op de radar van drie clubs. De interesse van Anderlecht en AA Gent was al bekend, nu zal ook Standard zich mengen.

De Duitse roddelkrant Bild meldt dat Gueye dus veel kans maakt op een Belgisch avontuur. De Senegalese spits liet nochtans nauwelijks iets zien bij Troyes. Dit seizoen kon hij in 11 wedstrijden voor de Franse club amper één doelpunt maken. Bij het tweede team van Troyes scoorde hij wel aan de lopende band, maar de jonge spits heeft dus nog alles te bewijzen op professioneel niveau. De vraag is dus of hij een directe versterking kan zijn voor de clubs in kwestie.

Bild komt naar buiten met het nieuws omdat er ook drie Duitse clubs interesse hebben. Het gaat dan om Fortuna Düsseldorf, Sankt Pauli en Hannover 96, maar die clubs spelen alledrie in de tweede afdeling. Hannover 96 is dit seizoen net als Troyes gedegradeerd. De kans bestaat dus dat Gueye voor België zal opteren.