Genk blijft inzetten op de jeugd en geeft acht talenten een kans

Genk blijft inzetten op de jeugd en geeft acht talenten een kans

03-06-2016 10:35

Racing Genk staat bekend om de uitstekende jeugdopleiding en het geven van kansen aan de eigen talenten is een belangrijke pijler van de eersteklasser. De Limburgers zetten dit beleid voort en volgend seizoen mogen acht jongelingen meetrainen met de A-kern. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Volgens de krant gaat het om Rubin Seigers, Holly Tshimanga, Christophe Janssens, Paolo Sabak, Kino Delorge, Lorenzo Matarrese, Senne Verbiest en Dante Vanzeir. Deze acht namen werden door de Limburgs bevestigd aan de krant. Met voorbehoud voor de 18-jarige Vanzeir, want die moet eerst nog zijn handtekening onder een nieuw contract zetten. Naar verluidt staat er vrijdag een nieuw gesprek op de planning.

Mogelijk krijgen aanvaller Vanzeir en centrale verdediger Seigers (18) snel een vaste plaats in de kern van Peter Maes. Zo maakte Seigers, net als rechtsachter Delorge (18), al een goede indruk op de trainingsstage in Spanje. Seigers raakte daarna echter zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar zou op 20 juni mogelijk weer fit zijn voor de eerste training. Vanzeir, Seigers en Delorge staan bekend als grote talenten, want samen met Christophe Janssens (18) maakten zij deel uit van de nationale ploeg U17, die vorig jaar brons pakte op het WK in Chili. 

Bij de acht namen is vooral de naam van Paolo Sabak opvallend. De offensieve middenvelder is net pas 17 geworden en was het afgelopen seizoen al de jongste speler in de beloftenkern van Domenico Olivieri. Hij kwam in 2015 over van KV Mechelen en maakte onlangs druk op de Puskas Cup in het Hongaarse Boedapest.