'AA Gent haalt Charleroi-sterkhouder weg voor de neus van Genk'

'AA Gent haalt Charleroi-sterkhouder weg voor de neus van Genk'

30-05-2016 07:12

AA Gent lijkt er een versterking bij te hebben voor volgend seizoen. Volgens Het Laatste Nieuws tekent Dieumerci Ndongala eerstdaags een contract van vier seizoenen. Daarmee troeven de Buffalo's KRC Genk af, dat ook verregaande interesse had.

De 24-jarige Ndongala speelt sinds januari 2014 voor Charleroi, dat hem toen weghaalde bij La Louvière. Met zijn snelheid, diepgang en uitstekende voorzet ontpopte hij zich snel tot een bepalende speler bij de Carolo's. Met zes doelpunten en twee assists heeft de Congolese international een sterk seizoen achter de rug. Op clubniveau is er al een akkoord, eerstdaags zal Ndongala zijn lot voor vier seizoen aan Gent binden.

De Buffalo's troeven Genk af in de strijd om de flankaanvaller. De Limburgers sloten vorige zomer nochtans een voorakkoord met Charleroi, waarin stond dat het Ndongala in de toekomst kon overnemen voor een bedrag net onder de twee miljoen euro. In december bedacht Genk zich en liet het dat contract vernietigen, wegens een te hoge transfersom. Gent profiteert daar nu van.