Held van Racing Genk is in de zevende hemel na hattrick

Held van Racing Genk is in de zevende hemel na hattrick

29-05-2016 18:05

Racing Genk gaat Europa in. De Limburgers boekten zondagmiddag een zwaarbevochten 5-1 overwinning op Charleroi en na de 0-2 nederlaag in de heenmatch was dit genoeg om het laatste Europese ticket te veroveren. Nikalaos Karelis was met een hattrick de grote held aan Genkse zijde.

De Griek was na afloop dolgelukkig voor de camera's van Proximus 11. "Het was een geweldige match van ons. We wisten dat het moeilijk ging worden. De tegengoal van Perbet was schrikken maar we bleven in de wedstrijd'', aldus de spits.

De rode kaart voor Charleroi-doelman Nicolas Penneteau na een kwartier was een beslissende fase in de match. Karelis was toen er echter toen nog niet gerust op. "De rode kaart voor Penneteau was belangrijk. Maar ook tegen tien man kan je in de problemen komen.

Karelis kwam in januari voor 2,5 miljoen euro over van de Griekse topclub Panathinaikos. Hij bleek een fantastische aanwinst te zijn voor de Limburgers, want hij maakte liefst 11 goals in 21 duels. Bij Genk heeft hij nog een contract tot en met de zomer van 2019.