'Standard zoekt keeper en laat oog vallen op drievoudig Europa League-winnaar'

'Standard zoekt keeper en laat oog vallen op drievoudig Europa League-winnaar'

27-05-2016 20:45

Standard Luik is achter de schermen op zoek naar een nieuwe doelman. Victor Valdes is na een teleurstellende periode al teruggekeerd naar Manchester United, terwijl Yohann Thuram-Ulien mag vertrekken. De Rouches zoeken een concurrent voor Guillaume Hubert en hebben het oog laten vallen op de ervaren Portugees Beto.

De 34-jarige keeper staat nu nog één seizoen onder contract bij Sevilla, maar volgens Diario de Sevilla is hij nu in beeld op Sclessin. Mogelijk staan de club en speler open voor een transfer, want bij de Spaanse club zit hij op een zijspoor. Beto begon het seizoen nog als eerste doelman totdat een knieblessure hem lang uit de roulatie hield. 

Na zijn kwetsuur werd hij zelfs gedegradeerd tot derde keus. Dit seizoen kwam hij dus niet verder dan vier competitieduels in de Primera Division. Beto daarnaast stond nog wel onder de lat tijdens de Europese Super Cup. Sevilla verloor na verlengingen met 5-4 van FC Barcelona, dus Beto had geen fijne avond.

Beto vierde wel grote successen bij de Spaanse club, want de afgelopen drie jaar won hij de Europa League. In 2014 was hij zelfs de grote held door tegen Benfica twee penalty's te stoppen in de beslissende strafschoppenreeks.