Maes onder de indruk van goalgetter: Ik vergelijk hem met Vossen

Maes onder de indruk van goalgetter: "Ik vergelijk hem met Vossen"

26-05-2016 12:37

Racing Genk is torenhoog favoriet voor het laatste Europese ticket, maar Sporting Charleroi heeft ook een paar kleppers in huis. Denk maar aan topschutter Jeremy Perbet, een speler die coach Peter Maes goed kent.

Misschien zit Perbet wel met revanchegevoelens. Hij speelde bij Lokeren nog onder Maes, maar die zette hem vrijwel nooit in. Toch is de Genkse coach helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten.

"Perbet was de eerste zes weken out. Door omstandigheden koos ik daarna voor De Ceulaer, Mokulu en Malki in de spits. Dat neemt niet weg dat Perbet heel veel kwaliteiten bezit. Ik vergelijk hem graag met Jelle Vossen. Enorm efficiënt, dodelijk in de zestien meter. We zullen hem echt geen seconde uit het oog mogen verliezen", waarschuwt hij zijn eigen spelers alvast in Het Belang Van Limburg.

Ex-ploegmaat Sebastien Dewaest heeft de lastige taak om hem uit de wedstrijd te houden. "Het is niet de speler met een spectaculaire dribbel, die het verschil maakt met individuele acties. Maar dodelijk in de zestien meter. Gelukkig hebben we hem dit seizoen al twee keer kunnen afstoppen, zowel in de competitie als in de beker", lijkt hij er toch nog gerust op.