VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Club Brugge boven, Gent en Genk vullen aan

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Club Brugge boven, Gent en Genk vullen aan

30-05-2016 21:45
7

Jullie hebben gekozen, VoetbalPrimeur.be heeft de stemmen geteld. Het is dus tijd om het Elftal van het Jaar op jullie los te laten. Opvallend: het team is wel heel erg sterke band met Club Brugge. De eerste titel in elf jaren voor Blauw-Zwart heeft een duidelijke impact gehad op het stemgedrag.

Doelman: Ludovic Butelle (Club Brugge)
Butelle had maar een half seizoen nodig om zich in de kijker te spelen. De Fransman haalde het met vijftig procent van de stemmen. Eerste achtervolger Matz Sels (AA Gent, 27 procent) hinkt ver achter. Butelle bevestigt het voetbalcliché: je kunt geen kampioen worden zonder een uitstekende doelman. De 33-jarige Butelle toonde zich dan ook een ultiem sluitstuk bij Blauw-Zwart. Silvio Proto (Anderlecht, 9 procent) vervolledigt het podium.

Linksachter: Laurens De Bock (Club Brugge)
Ook hier vinden we een speler van Club Brugge terug. Niet de laatste trouwens in het Elftal van het Jaar. De Bock laat Nana Asare (AA Gent, 24 procent) en Jordan Lukaku (KV Oostende, 23 procent) achter zich.

Centrale verdediger: Bjorn Engels (Club Brugge) en Christian Kabasele (KRC Genk)
Niet alleen bondscoach Marc Wilmots beloonde Engels met een plaats bij de selectie van de Rode Duivels. Ook 41 procent van de lezers van VoetbalPrimeur.be koos voor de verdediger van Club Brugge. Opvallend: de hegemonie van Blauw-Zwart wordt even doorbroken.
Want zijn maatje in het hart van de defensie is Christian Kabasele. De speler van KRC Genk kreeg echter geen selectie voor de Rode Duivels. Maar schaarde wel 31 procent van de lezers achter zich.

Rechtsachter: Thomas Meunier (Club Brugge)
De Blauw-Zwart-show gaat maar verder. Meunier veroverde zijn plekje in het Elftal van het Jaar. Hij haalde het met 41 procent van de stemmen. Eerste achtervolger is Andy Najar met 31 procent. Als derde viel Timothy Castagne van KRC Genk uit de bus (13 procent).

Centrale middenvelders: Ruud Vormer (Club Brugge) en Sven Kums (AA Gent)
Het centrale duo kun je het beste van twee werelden noemen. De fans kozen voor dé sterkhouder op het middenvelder bij Club Brugge en zijn collega bij AA Gent. Vormer werd met stip gekozen door de lezers van VoetbalPrimeur.be (39 procent). Kums haalde het nipt van Timmy Simons. Maar de aanvoerder van de Buffalo's wist zich met 19 procent van de stemmen toch nog in het Elftal van het Jaar te knokken. 

Aanvallende middenvelder: Hans Vanaken (Club Brugge)
Ook hier vinden we een speler van de landskampioen terug. Na een twijfelende start bij Club Brugge pakte de Limburger iedereen in. En blijkbaar ook de lezers van VoetbalPrimeur.be. Vanaken haalde het met 51 procent, achtervolgt door Alejandro Pozuelo (KRC Genk, 28 procent). Opvallende vaststelling: Profvoetballer van het Jaar Sofiane Hanni eindigde op een derde plaats (KV Mechelen, 12 procent).

Linksbuiten: José Izquierdo (Club Brugge)
De Club Brugge-show is bijna ten einde. Izquierdo is de voorlaatste speler van de landskampioen in het Elftal van het Jaar. En die plaats veroverde hij op overtuigende wijze. Izquierdo kreeg 47 procent van de lezers achter zich. Leon Bailey (KRC Genk, 28 procent) en Frank Acheampong (11 procent) sluiten het rijtje af.

Rechtsbuiten: Thomas Buffel (KRC Genk)
De misschien wel meest verrassende naam in het Elftal van het Jaar is die van Buffel. De aanvoerder van KRC Genk is duidelijk niet op zijn retour en verzamelde vijftig procent van de stemmen. Daarmee laat hij Lior Refaelov ver achter zich (Club Brugge, 26 procent) en Brecht Dejaegere (AA Gent, 8 procent) achter zich.

Centrumspits: Jérémy Perbet (Sporting Charleroi)
De lezers van VoetbalPrimeur.be hebben beslist om de 24 doelpunten van Perbet te verzilveren in een plaatsje bij het Elftal van het Jaar. Ook hier was het een nek-aan-nekrace. De spits van Sporting Charleroi verzamelde echter een aantal stemmen meer dan Abdoulay Diaby van Club Brugge. 

Coach: Michel Preud'homme (Club Brugge)
Een aanpassing zal Preud'homme niet nodig hebben. Vrijwel het hele team bestaat uit spelers van Club Brugge. Preud'homme zal dus geen problemen hebben om het Elftal van het Jaar te coachen. Met 39 procent van de stemmen mag hij de rode trainersband aantrekken. Eerste achtervolger is Peter Maes (KRC Genk, 31 procent). Als bijkomende assistent mag Preud'homme een plaatsje geven aan Hein Vanhaezebrouck (AA Gent, 24 procent) geven.