'Mourinho slaat eerste slag en overtuigt superster om naar United te komen'

'Mourinho slaat eerste slag en overtuigt superster om naar United te komen'

23-05-2016 07:42

Zlatan Ibrahimovic moet de eerste versterking van José Mourinho worden na zijn aanstelling als manager van Manchester United. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Engelse krant The Telegraph.

In tegenstelling tot Louis van Gaal, heeft Ibrahimovic met José Mourinho wel een warme band. In 2009 wonnen ze samen de Italiaanse landstitel, alvorens de Zweed vertrok om voor FC Barcelona te gaan spelen. Ibrahimovic is transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Paris Saint-Germain.

Ibrahimovic heeft ook aanbiedingen uit de Chinese Super League en van Los Angeles Galaxy op zak en vraagt naar verluidt een salaris van 387.000 euro netto per week. Mourinho, die binnen 72 uur wordt aangesteld als de opvolger van Van Gaal, heeft ook interesse in Southampton-aanvaller Sadio Mane. En ook PSG-verdediger Marquinhos, Sporting Lissabon-middenvelder Joao Mario en Real Madrid-speler James Rordriguez worden genoemd als mogelijke versterkingen.

Nu Van Gaal hoogstwaarschijnlijk vertrekt wordt verwacht dat doelman David De Gea bij de club blijft. De toekomst van Juan Mata op Old Trafford staat door de komst van Mourinho, die de Spanjaard in 2014 verkocht aan United, op het spel.