Rode kaart breekt Anderlecht heel zuur op, Racing Genk wint ruim

19-05-2016 22:22
6

Op het veld van KRC Genk heeft Anderlecht een zware 5-2 nederlaag geleden. Ondanks een vroege rode kaart van Stefano Okaka kwam paars-wit twee keer op voorsprong, maar in de tweede helft ging het licht volledig uit bij de bezoekers.

Vlak voor de wedstrijd stelde Racing Genk het nieuwe logo van de club aan de buitenwereld voor. Het deed dat via de eigen supporters. Bij KRC Genk vielen er geen verrassingen in de basisopstelling te noteren. Bij Anderlecht des te meer. Zo koos Besnik Hasi voor twee opvallende backs. Verloren zoon Fabrice N’Sakala mocht op links opdraven. Aan de rechterkant startte jeugdproduct Nathan de Medina.

Hasi had dus voor de partij al serieus moeten puzzelen en mocht dat na tien minuten opnieuw doen. Stefano Okaka kreeg immers rood. Op aangeven zijn assistent trok Sébastien Delferière rood. De Italiaan zou een slag uitgedeeld hebben. Ondanks de man minder klom Anderlecht wel op voorsprong. Filip Djuricic scoorde zijn eerste van paars-wit. Toch konden de bezoekers niet gaan rusten met een voorsprong. Na een corner trof Leon Bailey, de man die net zijn contract verlengde in Limburg, raak.

Ondanks de vroege en late tegenslag in de eerste helft kwam Anderlecht fris uit de kleedkamer. Het klom zelfs opnieuw op voorsprong. Ditmaal via Matias Suarez. Maar net zoals voor de pauze kon Anderlecht de voorsprong niet vasthouden. Vijf minuten na de 1-2 bracht Thomas Buffel de thuisploeg weer langszij. Toen brak er iets bij Anderlecht. Toen daarna Alejandro Pozuelo, Wilfred Ndidi en Nikos Karelis nog heerlijk scoorden stond er 5-2 op het scorebord.

Door de overwinning kan Anderlecht zijn tweede plaats nog altijd verliezen aan AA Gent. Voor Racing Genk blijft het dan weer haalbaar om de derde plaats van de Buffalo over te nemen.