Genkse fans ontrollen stuk clubgeschiedenis, nieuw logo gepresenteerd

Genkse fans ontrollen stuk clubgeschiedenis, nieuw logo gepresenteerd

19-05-2016 20:30

KRC Genk heeft de fans in de Cristal Arena verrast met een nieuw logo. Het waren uitgerekend diezelfde fans die het stukje clubgeschiedenis mochten ontrollen. De Genkse harde kern presenteerden het logo met een indrukwekkende tifo. 

Het clubbestuur en een deel van de fans tekenden samen het nieuwe logo uit. De club haalde de banden aan met het verleden én het oude logo. De G werd weer van onder het stof gehaald, maar dan niet in de vorm van sterren. Ook zie je referenties naar Thor Waterschei en KFC Winterslag, de ploegen die in 1988 gefuseerd zijn tot KRC Genk. 

De Genkse fans hebben na een strijd van ruim zestien jaren hun slag thuis gehaald. In 2002 gooide KRC Genk het oude logo overboord. Die bestond toen uit twaalf sterren in de vorm van een G. Maar toenmalig voorzitter Jos Vaessen vond dat logo maar niets. Het leek te fel op het symbool van de Generale Bank (nu Fortis). En dus werden de 'G-stars' vervangen door het huidige logo. Maar dat was niet naar de zin van de fans. 

Ondertussen voerden een deel van de fans een strijd met het bestuur om het oude logo terug in te voeren. Dat is dan ook deels gelukt. Het is niet de eerste keer dat KRC Genk van logo veranderd. In de beginperiode droegen de Genkenaren een nóg ander logo op het shirt. 

Links: het eerste logo van KRC Genk
Rechts: het tweede logo van KRC Genk gebruikt tot 2002

KRC Genk logo 1988