Van Buyten tevreden over transfer: ''Zijn komst alleen maar goed geweest''

18 mei om 10:29

Standard Luik zorgde afgelopen winter voor een grote stunt op de transfermarkt door Victor Valdés te huren van Manchester United. De voormalige topdoelman van FC Barcelona haalde echter nooit zijn oude vorm bij de Rouches. Daniël Van Buyten is wel tevreden over de tranfer.

Van Buyten, sportief raadgever bij Standard, geeft in La Dernière Heure verdere uitleg. ''Op sportief vlak werd hij bekritiseerd, maar dat is voetbal. Zelfs al ben je één van de beste doelmannen ter wereld, dan nog kan je kritiek krijgen. Maar voor hemzelf én de rest van de club is zijn komst alleen maar goed geweest. Hij was als een grote broer voor de jongeren, die veel van hem konden leren.''

De ex-Rode Duivel kreeg veel reacties toen de deal rond was. ''Toen hij bij ons tekende, kreeg ik telefoon van Bayern om te vragen hoe dat in godsnaam mogelijk was. Net als uit Spanje, Italië, van overal eigenlijk. Wie is uiteindelijk de winnaar in dit verhaal? Standard. Voor ons imago, voor de mensen hier, de merchandising. Daar moet je ook allemaal rekening mee houden'', aldus Van Buyten.

Valdés kwam slechts acht duels in actie voor Standard, maar de 34-jarige doelman stond wel onder de lat toen de club de Beker van België veroverde. Vanwege een blessure kwam zijn uitleenbeurt al vroegtijdig tot een einde.